vineri, 23 septembrie 2011


8 sfaturi ca sa-ti vinzi casa repede si avantajos

8 sfaturi ca sa-ti vinzi casa repede si avantajos
Click! | Astazi


Te-ai decis sa-ti vinzi locuinta, dar nu se inghesuie nici un cumparator? Nu stii ce metode sa mai aplici? Ce sfaturi sa mai urmezi? Robert Dobrescu, directorul agentiei imobiliare Nobila Casa Rasariteana din Bucuresti, te invata cum trebuie sa-ti atragi clienti. 




Afla pretul pietei!


Vanzatorul trebuie sa cunoasca pretul pietei si sa nu se "arunce" la sume mari, pentru ca nimeni nu va dori nici macar sa vizioneze locuinta.


In acest caz, daca dai un anunt in ziar, specifica faptul ca pretul este negociabil.


Nu refuza vizionari!


Nu exclude nici o propunere, chiar daca nu te multumeste pe deplin si primeste la vizionare pe oricine se ofera.


Nu ai de unde sa stii de unde sare iepurele si nici nu ai ceva de pierdut. E foarte posibil sa gasesti un cumparator cand nici nu te astepti.


Nu cere banii cash!


Accepta creditele bancare. Cel putin in aceasta perioada, nimeni nu dispune de sume atat de mari incat sa plateasca cu banii jos.


Negociaza termenul!


Fii o persoana deschisa si negociaza termenul de plata si cel de eliberare a casei.


Poti lasa din pret daca viitorul proprietar accepta sa eliberezi locuinta intr-un timp mai indelungat.


Poti ridica pretul, dar, in schimb, eliberezi casa imediat. Termenul de plata e mai mare cand cumparatorul face credit ipotecar!


Atentie la detalii!


Nu spune cumparatorului ca in casa ta a murit cineva. Unii clienti nu vor sa locuiasca intr-un apartament in care a decedat bunicul sau matusa ta.


Fa curatenie! 


Casa trebuie sa arate impecabil cand e vizionata. Daca cei care vin la vizionare vor vedea mizerie, se vor gandi ca in locuinta respectiva sunt gandaci sau soareci.


Fa reparatii!


Repara instalatiile electrice si sanitare, usile si sistemul de inchidere a geamurilor. Nimanui nu-i convine sa cumpere o casa, iar apoi sa plateasca suplimentar pentru imbunatatiri.


Aeriseste casa!


Indeparteaza eventualele mirosuri de mancare venite de la vecini aerisind foarte bine si folosind odorizante.


Trebuie sa fii cu datoriile la zi!


Daca ti-ai propus sa-ti vinzi locuinta anul acesta, Robert Dobrescu, directorul agentiei imobiliare Nobila Casa Rasariteana, iti da cateva sfaturi.


Casa trebuie sa arate bine, fara mari investitii. O galeata de lavabil pe pereti, o usa schimbata, sunt renovari ieftine, dar de efect. Fii cu datoriile la zi.


Daca apari cu restante la intretinere, esti perceput ca o victima, arati ca esti vulnerabil. Nu lasa impresia ca trebuie sa vinzi, ca ai nevoie de bani, sa nu trebuie sa pari disperat, ci ferm si stapan pe situatie.


Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu